Skip to content Skip to footer

Over Bevino

BeVino Wijnimport: Specialist in Italiaanse wijnen

Letsje meer over mij en BeVino

Mijn liefde voor wijn begint bij onze buren, toen er een Léoville-Lascases 1953 op tafel verscheen. Ik was net 18 en wist al een en ander van wijn, maar deze fles was een keerpunt in mijn leven. De waaier van geuren die zich over de tafel verspreidde, die eindeloze subtiele smaken die ik proefde. Dit wauw-moment was de start van een jarenlange zoektocht naar de essentie van wijn.

Om mijn nieuwsgierigheid naar wijn te bevredigen ben ik tijdens mijn studie bij Noordman en later Brand Wijnimport in Leiden gaan werken. Daar heb ik serieus  leren proeven, altijd blind en na iedere wijn volgde een bespreking. Het heeft me geleerd de goede van de grote wijnen te onderscheiden, en je nooit te laten afleiden door reputatie of prijs.

Mijn liefde voor wijn

Maar ik wilde natuurlijk meer dan proeven in een winkel. Ik wilde wijn doorgronden.  Van het groeien van de druivenstok tot het proeven van het eerste glas. Je leert pas hoe wijn werkt als je bij een wijnboer aan de slag gaat. En dat deed ik. Alle seizoenen van de wijngaard heb ik meegewerkt. 

Door de jaren heen leerde ik hoe je wijn proeft, hoe je de goede wijn van de grote wijn onderscheidt en hoe je op onderzoek gaat naar de oorsprong van de smaak en geur.

Mijn jarenlange ervaring loopt mij ook weleens voor de voeten, maar als u daarmee kunt leven, dan word ik ook dolgraag uw leverancier.

Bevino Wijnimport - Specialist in Italiaanse wijnen
Wijnimport - Exclusieve Italiaanse wijnen
Italiaanse wijn
Specialist in Italiaanse wijnen