Les Hauts Pruliers 2002

Helaas, mijn laatste fles Nuits St. Georges Les Hauts Pruliers 2002 van Bertrand Machard de Gramont, een hele mondvol net als de wijn. Voor Bourgogne was 2002, in tegenstelling tot veel andere wijngebieden, een prachtig jaar. Na een koele maand augustus werd de oogst gered door een prachtige maand september die uiteindelijk zorgde voor wijnen met een optimale rijpheid. Ook bij de Hauts Pruliers is dit terug te proeven. Vol, maar niet log vanwege zijn frisheid. Kruidige geur, ronde smaak die lang blijft nahangen.

Tegenwoordig leidt dochter Axelle het domein. Zij werkt volledig biologisch en is sinds de oogst van 2014 gecertificeerd. De vinificatie is grotendeels gelijk gebleven, strenge selectie van de druiven, alleen natuurlijke gisten, verder geen toevoegingen, vergisting in open houten vaten, een iets kortere rijping op barrique en minimaal zwavelgebruik. De subtiele wijzigingen hebben de stoere Nuits-Saint-Georges wijnen een vrouwe elan gegeven.

Phone: +31 6 1971 8525
Bickerswerf 31, Amsterdam