Pian delle Querci, rood uit Montalcino

Afgelopen winter op bezoek in Florence liet een vriend mij de wijnen van Pian delle Querci uit Montalcino proeven. Ik was direct verkocht, Sangiovese gemaakt met respect voor het  karakter van de variëteit.

Klassieke Sangiovese kan lichtvoetig en speels zijn, met een energieke frisheid maar ook vol en serieus. In Montalcino kan je beide stijlen tegenkomen. De Rosso di Montalcino, is door een korte opvoeding op foeders van 50 hl. floraal, levendig en een plezier om te drinken. De Brunello is afkomstig uit andere wijngaarden en heeft een wettelijk verplichte lagering van 2 jaar op hout gehad. Kersen en kreupelhout in de geur, weelderig van smaak, en kan eigenlijk niet zonder een Bistecca alla Fiorentina.

Niet geheel toevallig worden deze wijnen ook geschonken bij twee van de leukste Enoteca’s van Florence de Golden View Open Bar met schitterend uitzicht op de Ponte Vecchio en de Arno en een wijnkaart om bij weg te dromen en Enoteca Pitti Gola waar ze alleen rode wijnen van Sangiovese of Nebbiolo schenken.

Phone: +31 6 1971 8525
Bickerswerf 31, Amsterdam